Teafajták, fehér tea, zöld tea, gyümölcstea > Tea - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Teafajták, fehér tea, zöld tea, gyümölcstea > 15 weboldal. Kategória leírása: Különböző fajtái és feldolgozási módjai révén a tealevelek főzetéből, egészen különleges teákat kapunk. Teafajták: Fekete tea, zöld tea, fehér tea, vörös tea, gyümölcstea.
Szponzorált linkek
Zöld tea - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%B6ld_tea

A zöld tea a szó szigorú értelmében vett tea, mely a Camellia sinensis nevű növényből készül, minimális oxidációval. Alapvetően Ázsiában népszerű ital, de napjainkban, köszönhetően többek között kedvező élettani hatásainak, egyre kedveltebb nyugaton is, ahol korábban a fekete teát részesítették előnyben.

Zöld tea - Wikipédia
Rooibos - Vörös fokföldirekettye
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6r%C3%B6s_fokf%C3%B6ldirekettye

A vörös fokföldirekettye avagy rooibos (Aspalathus linearis) dél-afrikai cserje. Zsenge hajtásaiból készülő főzetét az ottani lakosság évszázadok óta issza kedvező élettani hatásai és finom íze miatt. Az 1700-as évektől van írásos feljegyzés európai használatáról, évszázadok óta jelen van az orvoslásban is. Nyugat-Európában a kilencvenes évek közepétől kezdve rohamosan terjed a fogyasztása. Koffeinmentes, ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést. Reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este nyugtató hatása van.

Rooibos - Vörös fokföldirekettye
Earl Grey
http://hu.wikipedia.org/wiki/Earl_Grey

Az Earl Grey egy teakeverék, amely jellegzetes ízét és citrusos illatát a bergamottnarancs héjából kivont olaj biztosítja. Az Earl Grey keveréket második Earl Grey után nevezték el, aki az 1830-as évek brit miniszterelnöke volt.

Earl Grey
Darjeeling tea
http://hu.wikipedia.org/wiki/Darjeeling_tea

A Dardzsiling teát (eredeti, angol írásmód: Darjeeling) hagyományosan többre értékelték a többi fekete teánál, főleg az Egyesült Királyságban és a korábban a Brit Birodalomhoz tartozó országokban. A tea India nyugati területéről, Nyugat-Bengáliából származik, Dardzsilingből.

Darjeeling tea
Fehér tea
http://hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9r_tea

A fehér tea alapanyaga a teabimbó, de a bimbó alatti első levél is felhasználható. A teaszüret csak az év két napján lehetséges. Régen a fehér tea fogyasztása csak a császárok kiváltsága volt, ezért nevezik imperialnak is, ami császárit jelent. Azt tartották erről a teáról, hogy halhatatlanná fog válni tőle aki ezt issza. A fehér tea világon mindössze csak két területén terem. A legkiválóbb minőségű fehér tea Dél-Kínából származik: Fujian tartományának hegyoldalairól, Yunnan tartományból (hajdani Burma), illetve Taiwan tengerparti részéről. Sri Lanka szigete úgyszintén kiváló a fehér tea növényének termesztése szempontjából.

Fehér tea
Teafajták
http://teaunnep.hu/teafajtak.html

A teák sokfélék lehetnek, attól függően, hogy honnan származnak, milyen folyamatoknak vetik őket alá, milyen az ízük, kinézetük, illatuk. Oldalunkon az összes teafajta megtalálható, bemutatva mindegyik teafajta sajátosságát.

Teafajták
Virágzó tea, virágtea
http://teaunnep.hu/viragzo-teak-viragteak.html

A virágzó tea és a virágtea, noha mindkettő tartalmaz virágokat, mégsem teljesen ugyanaz a dolog. A virágzó tea, kínai nevén gongyicha elsősorban dekorációs célt szolgáló, virágokkal kevert tea, amit Kínában gratuláció, köszöntés, jókívánságok mellé ajándékoztak. A virágtea: Bizonyos teafajták levelei különböző virágokkal vannak illatosítva. Ezek a teák a felhasznált virágfajta után kapják nevüket.

Virágzó tea, virágtea
Japán teák
http://www.japantea.hu/japan_teak

www.japantea.hu - Oldalunkon a japán teák családfáját mutatjuk be. A japán teák néhány ritka kivételtől eltekintve zöld teák.

Japán teák
Paraguay és a Tereré
http://hu.wikipedia.org/wiki/Terer%C3%A9

A guaraní eredetű tereré a maté forrázatából készült matéteához hasonló ital, de forró helyett hideg vízzel készítik, valamivel nagyobb edényben. Eredetileg Paraguayból származik, de fogyasztják Argentína északkeleti, Brazília déli és nyugati részein is.

Paraguay és a Tereré
Yerba mate - Maté tea
http://terebess.hu/tiszaorveny/fuszer/mate.html

Más néven: matétea, mate tea, jezsuita-tea, missziós-tea, Paraguay-tea, Szent Bertalan-tea. Szárított leveleit, szárait teaként fogyasztják főként Argentínában, Dél-Brazíliában, Uruguayban és Paraguayban. Számunkra nagynak tűnő, fél- vagy egykilós kiszerelésben árusítják. A főzet zöldes színű, a teához hasonlóan koffein és tannin tartalmú élénkítő ital, de kevésbé fanyar. (Terebess fűszerkalauz)

Yerba mate - Maté tea
Lapsang Souchong - fekete tea
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lapsang_souchong

A Lapsang Souchong egy fekete tea fajta, ami eredetileg a kínai Fujian tartomány Wuyi régiójából származik. Néha a füstölt teaként emlegetik. A Lapsangot az különbözteti meg minden más típusú teától, hogy a Lapsang leveleket hagyományosan fenyőfa tűzön füstölik, ami megkülönböztető füstös ízt kölcsönöz az ezekből a levelekből készült teának.

Lapsang Souchong - fekete tea
Longjing tea - zöld tea fajta
http://hu.wikipedia.org/wiki/Longjing_tea

A Longjing tea egy híres zöld tea fajta Kína Zhejiang tartományaiból. Rendszerint kézi munkával készül és kimagasló minőségéről ismert. A Longjing-et hét osztályba soroloják: Superior, Special, valamint 1-től 5-ig.

Longjing tea - zöld tea fajta
Fekete tea
http://teaunnep.hu/fekete-tea.html

A fekete teák valójában egyáltalában nem fekete színűek, hanem sárgás színű főzetet adnak leheletnyit zöldes árnyalattal. A fekete teáknak van egy jellegzetes piszkosnak látszó külsejük. A fekete tea ízében már a nevéhez méltó, az első csésze rendkívül keserű, mintha gyógyszert innánk.

Fekete tea
Lapacho tea
http://teaunnep.hu/lapacho-tea.html

Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó, örökzöld, és akár 700 évig is élő Lapacho-fa (Tabeuis aveilanedoe) kérgét. A kéreg-kivonatot már évszázadokkal ezelőtt is ismerték és fogyasztották az Inka indiánok, ezért a másik neve Inka indián tea. De a lapacho még ezeken a neveken is ismeretes: Pau D'arco, Taheebo, Ipe Roxo.

Lapacho tea
Sencha zöld tea
http://www.marumoto.eu/hu/products/c9-zold-tea-sencha-tea

A Marumoto teabolt bevizsgált, kiváló minőségű, japán teákkal látja el, a zöld tea iránt érdeklődő közönségét. A kínálat számos teafajtát felvonultat, így megtalálható itt az aranyszínű, fanyarkás zamatokkal bíró sencha tea és az elixírként is emlegetett, porrá őrölt tea, a matcha. Az autentikus japán teaboltban beszerezhetők a tea megfelelő elkészítéséhez szükséges kellékek is, továbbá a ritkaságszámba menő teaédességek, a zöld teával készült csokoládék, amelyekben matcha található.

Sencha zöld tea
Hirdetések
Oldal leírása
tea.wyw.hu: Tea katalógus: Tea fajták, teaházak, teázó helyek. A tea története, gyógyteák és webáruházak.
Gyűjteményünkben 223 válogatott tea témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 223 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5293