A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Tea - wyw.hu

Tartalom:

tea.wyw.hu

A cserjétől a csészéig
A cserjétől a csészéig
http://www.demmers.hu/index.php?main_page=page_7

A tea egy örökzöld cserje, melyet az ágak folyamatos visszavágásával, bokorszerűen tartottak a termesztők. A különféle teafajták a két ős teacserje, a thea sinesis és a thea assamica keresztezéséből alakultak ki. A teacserjék Kína déli tartományaiban, a Kínai-tengertől Tibetig húzódó sávban őshonosak. Az örökzöld teacserje külső megjelenésében a rózsabokorhoz hasonlít. Virága a csipkerózsára emlékeztet. A levelei miatt kezdték a cserjét termeszteni. Belőlük készült az illatos főzet, a tea.

www.demmers.hu
A Himalája ösvényei - A tea útja
A Himalája ösvényei - A tea útja
http://port.hu/a_himalaja_osvenyei_asian_corridor_in_heaven/pls/fi/films.fil ...

A Himalája ösvényei ismeretterjesztő sorozat: A tea útja. A kínai Jünnan tartomány Puer nevű vidéke a tea őshazája. Az itt élő népcsoportok, köztük a hanik és a blangok istenségként tisztelik a hatalmas, 4-5 méter magas teafákat. Az itt termő tea valóban isteni ajándék.

port.hu
A japán te történelme
A japán te történelme
http://www.japantea.hu/a_japan_tea_t%C3%B6rtenelme

A tea felfedezésével kapcsolatos mondák egészen a Három császárság mítikus időszakáig (i.e. 2852-2205) visznak vissza az időben. Ezzel szemben a teaivás gyakorlatával kapcsolatos írásbeli források csak jóval később, a Han-dinasztiából (i.e. 206- i.sz. 220) származnak. Ebben az időszakban orvosi alkalmazását említik, illetve írásos feljegyzések tanúskodnak az első szecsuáni teaületetvényekről.

www.japantea.hu
A japán teaház
A japán teaház
http://www.japantea.hu/japan_teahaz

A japán teaházak története, részei, felépítése, teaszertartások.

www.japantea.hu
A japán teák oldala
A japán teák oldala
http://www.japantea.hu/

Oldalunkon a japán teaszertartással és annak teájával, a matchával, a japán leveles teákkal és azok elkészítésével, továbbá a japán tea legújabb trendjeivel foglalkozunk. Olyan széleskörű ismeretanyag és kultúra ez, ami sosem "fogy el", egy élet sem elég a megérintéséhez, felfogásához. Egyetlen járható út áll azok előtt, akik egészségük megőrzése, vagy szellemi megújulásuk érdekében szeretnének a japán teával foglalkozni: a szüntelen gyakorlás. Mi a legjobb teákat bemutatva szívesen segítünk ebben. Online teaboltunkban böngészve a japán tea doyenjeinek (Marukyu-Koyamaen és Ocha Kambayashi) teáit ízlelgethetik.

www.japantea.hu
A jó tea elkészítése
A jó tea elkészítése
http://kerjtanacsot.blog.hu/2010/04/08/a_jo_tea_elkeszitese_kedvenc_tea_izeim

Azt már leírtam, honnan származik a tea, és hogyan készítik elő arra, hogy a teáskancsónkba kerülhessen. Lássuk most azt, milyen körülmények között kell "megfőznünk" a teánkat. Az idézőjel fontos: a tealeveleket soha nem főzzük, mindig csak forrázzuk. Méghozzá lehetőleg lágy vízzel (kirándulásról vigyünk haza forrásvizet flakonban, próbáljuk ki: mennyire más ízű lesz vele a tea!).

kerjtanacsot.blog.hu
A kamillatea gyógyhatásai
A kamillatea gyógyhatásai
http://www.edenkert.hu/konyhakert/gyogynovenyek/kamillatea-gyogyhatasa-melle ...

Frissítő, fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, antibakteriális, antiallergén és nyugtató hatása közismert. Részletezzük a felhasználás módját, a gyógy- és mellékhatásokat, óvintézkedéseket és más gyógyszerekkel való kölcsönhatásának a következményeit.

www.edenkert.hu
A kamillatea gyógyító hatásai, mellékhatásai
A kamillatea gyógyító hatásai, mellékhatásai
http://www.edenkert.hu/konyhakert/gyogynovenyek/kamillatea-mellekhatas-gyogy ...

A kamillatea esetleges mellékhatásai, és szó esik arról is, hogy milyen hatást fejt ki különböző gyógyszerekkel használva.

www.edenkert.hu
A Menta Bioshop tea kínálata
A Menta Bioshop tea kínálata
http://www.mentabioshop.hu/teak

A Menta Bioshopban folyamatosan bővülő választékkal szolgáljuk ki a biotermékeket, teaféléket keresőket. A mézektől és cukorhelyettesítő termékekről egészen a különböző fajta teákig pl. gyümölcsteák, különlegességek.

www.mentabioshop.hu
A tea és az egészség
A tea és az egészség
http://www.teautja.hu/a-tea-es-az-egeszseg

A XII. század végén, Eisai zen szerzetes, aki a zen buddhizmust és a teát meghonosította Japánban egy tézist írt a teáról "Kissa Yojoki" címmel, amelyben így foglalta össze a tea jótéteményeit: "A tea egy életelixír és a hosszú élet varázsszere." A tea mindmáig egyik legfontosabb kulturális antropológiai szerepe az, hogy sokféle jótékony hatást tulajdonítva fogyasztásának, orvosságnak tekintik.

www.teautja.hu
A tea hatása az egészségre
A tea hatása az egészségre
http://csodastea.blogspot.co.uk/p/tea-hatasa-az-egeszsegre.html

Filteres tea helyett inkább jó minőségű leveles teát fogyasszunk. Cukrozás, citromozás hatására a teában lévő hasznos csersavak hatása csökken. Ügyelni kell a tea fajtájának megfelelő elkészítésre is. Evés után, és közben hasznos lenne forró teát innunk, a hideg víz helyett. A hideg ital megszilárdítja a zsírokat az ételben. A kínaiak és a japánok már régóta a forró tea ivását részesítik előnyben evés közben.

csodastea.blogspot.co.uk
A tea hatásai az orvos szemével
A tea hatásai az orvos szemével
http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2963/a-tea-hatasai

Az antioxidánsok az emberi szervezet általános egészségvédő molekuláinak tekinthetők, hiszen hatásosan gátolják a szabad gyökök káros hatásait, melyek - daganatos vagy szív- és érrendszeri betegségek mellett - számos más kórállapot kialakításáért is felelősek. Az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó tea csökkenti az oxidatív károsodások következtében kialakuló betegségek előfordulását, úgymint a kardiovaszkuláris betegségek, rosszindulatú daganatok, ízületi gyulladások, Alzheimer-kór.

www.webbeteg.hu
A tea jótékony hatásai
A tea jótékony hatásai
http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/taplalkozas/81/tea-jotekony-hatasai

A tea igen egészséges ital, hiszen számos jótékony hatással bír, s e jótékony hatásokat kutatások is igazolják. A tea antioxidáns vegyületekben gazdag, amelyek az emberi szervezet általános egészségvédő molekulái. Azaz a betegségekkel szembeni küzdelemben fontos szerepet játszanak. Hiszen ezek az antioxidánsok hatásosan gátolják a szabad gyökök hatásait, amelyek daganatos, szív- és érrendszeri és még számos más megbetegedés kialakulásához vezetnek.

www.kamaszpanasz.hu
A tea kultúrája
A tea kultúrája
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tea_%28ital%29

A teacserje Ázsiában honos, a belőle készült tea innen terjedt el az egész világon. A teázás története, termesztése, feldolgozása, osztályozása, teakészítés valamint a tea kultúrája. Teaszertartás, tealevéljóslás.

hu.wikipedia.org
A tea története
A tea története
http://antalvali.com/a-tea-tortenete.html

A Tea Útja folyamatos gyakorlás és állandó átalakulás a magasabb szintű testi és szellemi élet felé. Türelem, nyugalom, készség a változásra és a harmóniára; ezek a Tea Útjának a legfontosabb kísérőelvei. A teafogyasztás hagyománya Kínában nagyon régi időkre tekint vissza, gyökerei visszanyúlnak egészen a kínai őstársadalomig. A legendák szerint a mitikus császárok korában fedezték fel a tealevelek használatát, felfedezését azonban több történelmi alakhoz is kapcsolják.

antalvali.com
A teáról
A teáról
http://teaunnep.hu/tearol.html

Mielőtt a csészénkbe kerülne...A tea eredete, teacserje, szüret és feldolgozás valamint a tea minősítése.

teaunnep.hu
A teáról és a tea hazája
A teáról és a tea hazája
http://www.eastindia.eu/index.php?page=tea

A tea hazája Dél-Kína, Kambodzsa és India Asszam tartománya, nagy mennyiségben termesztenek teát még India más tartományaiban, Nepálban, Taiwanon, Srí Lankán, Indonéziában, Japánban, Kelet-Afrikában, Ausztráliában, Grúziában, Pakisztánban, Argentínában, Brazíliában és Peruban.

www.eastindia.eu
A yerba mate tea pozitív hatásai
A yerba mate tea pozitív hatásai
http://www.yerbamate.hu/a-yerba-mate-tea-pozitiv-hatasai

A yerba mate tea ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag tea féle. Mivel kofeint is tartalmaz, a kávé egészséges alternatívájaként is ismert. Az oldalon a yerba mate fogyasztás kultúráját és a tea szervezetünkre gyakorolt, tudományosan igazolt hatásait mutatják be.

www.yerbamate.hu
A zöld tea élettani hatásai
A zöld tea élettani hatásai
http://teaunnep.hu/egeszseg-zold-tea.html

A zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat. C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmaz. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Napi 1 liter (5 csésze) zöld tea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a magnézium 5%-át, a kálium 25%-át, a mangán 45%-át. Igen számottevő a természetes fluorid tartalma is.

teaunnep.hu
Amerikai csokis keksz
Amerikai csokis keksz
http://www.sutigyar.hu/recept/amerikai_csokis_sutemeny_american_chocolate_ch ...

Amerikai csokis sütemény (American chocolate chips cookies) receptje.

www.sutigyar.hu
AMSY - Teafilterezés
AMSY - Teafilterezés
http://www.amsy.net/

AMSY International Kft. 6728 Szeged - Teafilterezés, szálas tea csomagolás, teacsomagoló gépek.

www.amsy.net
Angol kenyér, citromos
Angol kenyér, citromos
http://www.nosalty.hu/recept/angol-kenyer-angol-citromos-2

Angol kenyér, angol citromos: Teához, kávéhoz való, de önmagában is finom.

www.nosalty.hu
Assam Teaház - Szeged
Assam Teaház - Szeged
http://www.assamkulinaris.hu/

Assam Kulináris - Az ízek világa | Szeged, Tisza Lajos krt. 76. Tea és kávéház valamint Étterem.

www.assamkulinaris.hu
Autentikus kerti teaház építése
Autentikus kerti teaház építése
http://www.teautja.hu/kerti_teahaz

Amennyiben teapavilont, teaházat kíván építeni kertje sarkába, lépjen velünk kapcsolatba és mi megtervezzük, és ha kell fel is építjük Önnek. Csak eredeti, autentikus tervek alapján dolgozunk és a teaház költségvetésétől függően eredeti anyagokat használunk a bambusztól a vakolatig minden olyan lesz, amilyennek lennie kell - nem pedig csak hasonlítani fog valami hasonlóra.

www.teautja.hu
Az ötórai tea
Az ötórai tea
http://teaunnep.hu/az-otorai-tea.html

Az angolok ötórai tea szertartása az 1840-es évekre nyúlik vissza, bár maga a teázási rituálé már jóval előbb meghódította Nagy-Britanniát. A teát, a nap bármely szakában szívesen felkínálták vendégeik számára, mégis a legfontosabb teázási időszak a délután öt órai lett, mivel ekkor csatlakoztak -az ebéd, majd szivarozás után- az urak a hölgyekhez. Ezek a szokások -melyek a 17. század második felében alakultak ki- voltak az alappillérei a későbbi angol teázási kultúrának.

teaunnep.hu
Oldal leírása
tea.wyw.hu: Tea katalógus: Tea fajták, teaházak, teázó helyek. A tea története, gyógyteák és webáruházak.
Gyűjteményünkben 218 válogatott tea témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 218 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 5130